LA PANDÈMIA DEL CORONAVIRUS A OTOS, CRÒNICA D’UN CONFINAMENT.

DANIEL ALFONSO MEDRANO, CRONISTA OFICIAL D’OTOS

15 de maig,

Aquesta vesprada el Govern Central (sembla que amb cogovernança amb les autonomies que tenen moltes competències transferides com la sanitat) ha anunciat que a partir del pròxim dilluns 18 de maig tota la província de València entrarà en la fase 1 de la desescalada. Per tant estarà permesa la circulació de vehicles al llarg del territori provincial (no només pel departament sanitari com en l’actual setmana) i es podrà anar a les segones residències tant dels que viuen a Otos i tenen apartaments a la platja com dels que volen vindre a l’ombria del Benicadell després de tant de temps de confinament.

En realitat aquest fenomen del desconfinament ha comportat actituds oposades, per un costat el d’aquelles persones que tenen moltes ganes d’eixir com si la tronada havera passat i prenen poques precaucions per evitar el contagi del virus sense guardar les distàncies de seguretat o no utilizant les mascaretes mentre omplin les terrasses dels bars reoberts. I en l’altre sentit trobem el temor de molta gent a eixir de casa i tindre encontres amb persones diverses que hipotèticament els poden transmetre la malaltia. Aquest enfocament pot produir-se per la síndrome de la cabanya o bé per precacució com bé explica l’article del Temps De fora vindran i a casa ens contagiaran “des de l’àmbit rural es demana prudència i responsabilitat als qui aquests dies tinguen previst desplaçar-se a les seues segones residència, terra endins”.

Perquè dos mesos de tancament a casa i d’incertesa han multiplicat les ganes de trobar-se amb familiars i amics, però no de forma virtual sinò físicament com va representar a El abrazo el valencià Joan Genovés, un artista compromés que hui ha deixat de pintar.

Fuente: http://publicacionsotos.blogspot.com/