27 D’ABRIL, 45É DIA DE CONFINAMENT

DANIEL ALFONSO MEDRANO, CRONISTA OFICIAL DE OTOS

El 27 d’abril de 1812, en plena Guerra del Francés, es va produir entre Bèlgida i Atzeneta la Batalla del Raboser. Per ampliar la informació llig aquest article: La batalla del Raboser des d’una perspectiva hispànica. ps 101-105. Almaig 2011.

Aquell fet històric magnificat va donar peu a les actuals Festes Patronals d’Otos. I fa 8 anys commemorarem el seu bicentenari tant a Otos com amb una interessant programació d’actes que va tindre molt d’èxit i va aconseguir agermanar més els veïns dels pobles que van ser afectats per la batalla: Albaida, Atzeneta, Bèlgida, Carrícola, Otos i el Palomar.

A més de recordar efemèrides celebrades, cal informar-se de l’actualitat i saber aspectes importants com ara la gestió correcta dels nostres residus en temps de la Covid-19. A més, el COR ofereix informació i una enquesta sobre la gestió dels residus.

Fuente: http://publicacionsotos.blogspot.com/