L’INDIVIDUALISMI I LA SOLIDARITAT DEL VIRUS

LLUIS MESA, CRONISTA OFICIAL D’ESTIVELLA

Mai imaginàvem que un virus de la grip canviaria tant la vida. Tot i l’individualisme imperant en les societats més grans i poderoses, no s’entén l’home i la dona exclusivament per si mateix. Som part d’una empresa, d’una societat i un país que ens controla cada dia i en el que complim una funció. La capacitat tributària o el control de les vides personals són una de la peça fonamental del sistema actual. Té el mateix viure a Estivella o Nova York. Totes i tots responem. Si no ho fan, és perquè estan dins de la bossa de la pobresa on els membres que s’hi inclouen són anònims i malauradament no compten o es tenen en poca consideració.

Però, des d’ara, especialment amb el decret d’alarma, se’ns diu que participem el mínim possible de tota activitat grupal o comunitària. No podem compartir l’oci, l’esport o la cultura. La nostra jornada es fa especialment individual. S’extingix o minimitza una gran part del món laboral. Els carrers deixen de ser espai compartit. Esta societat que ens vol per a tot, obliga a individualitzar-nos a casa. Sona tan estrany com irreal però cal assumir-ho.

Tanmateix, en este impàs temporal, no hem de quedar-nos estrictament amb l’actitud d’aïllar-nos del planeta. Hem d’aprofitar el moment per a sentir-se persones més humanes i solidàries. Des de casa, s’ha de col·laborar amb els qui ens necessiten en el carrer, el veïnat o la finca. Podem fer-nos més col·laboratius fins i tot a través de le xarxes, els mòbils o les tauletes. No sols això, també hem d’aprendre a mirar pel planeta. El seu futur no sembla massa esplenderós, si no ens impliquem per a salvar-lo. Davant esta catastrofe que no coneix fronteres, ho hem de valorar més i millor.

En definitiva, respectem tota la normativa especial aprovada estos dies. No deixem lloc per a la inconsciència. Pensem que també va per nosaltres. Prenent-nos seriosament tot el que estem vivint. Però sobretot intentem créixer com a éssers humans més solidaris. Aprofitem per a estimar el món i buscar-li i buscar-nos un futur més digne.

Fuente: https://alicante.elperiodicodeaqui.com