DIVENDRES A LA VESPRADA ES VA CELEBRAR L’ACTE DE NOMENAMENT DEL NOU CRONISTA D’ALBALAT DELS SORELLS, EN MATEU RODRIGO LIZONDO.

A causa de la situació provocada per la pandèmia, el nomenament del nou cronista es va realitzar d’acord amb el que marca la normativa sanitària, per la qual cosa, sols un nombre molt reduït de persones poguérem donar fe de l’esdeveniment, entre elles, un xicotet cercle de familiars i amics d’En Mateu i els membres de la corporació municipal presidida per l’alcalde, Nicolau Claramunt i Ruiz.

La celebració, senzilla i entenimentada, s’inicià amb la presentació d’En Mateu Rodrigo per part de l’alcalde, i la lectura de l’acta del plenari del passat 29 de juliol, en la qual s’acordà el seu nomenament com a nou cronista. Seguidament, Mateu Rodrigo prengué possessió de la paraula per delectar-nos amb la seua erudició i prolífica dissertació de pinzellades d’història relacionades amb Albalat dels Sorells, el patrimoni i alguns dels seus personatges protagonistes més il•lustres, a més a més d’agrair el seu nomenament a la corporació.

Reconeixement especial tingué el professor Mateu per recordar la figura de l’anterior cronista, Bernat Garcia i Aparisi, recentment traspassat, motiu pel qual l’ajuntament va iniciar l’expedient de nomenament del nou cronista, fet el qual es va certificar divendres 4 de setembre al Palau Comtal.

Fuente: https://www.elperiodic.com