LA BANDA MUNICIPAL DE CASTELLÓ RETRÀ HOMENATGE AL 75 ANIVERSARI DEL ROTLLO I CANYA

La Banda Municipal de Castelló, dirigida per Marcel Ortega i Martí, oferirà un concert a l’Auditori el diumenge dia 16 de maig, a les 18.30 hores, per a commemorar el 75 aniversari del ‘Rotllo i Canya’ del mestre José García. La  presentació de l’acte la farà ANTONI JOSÉ GASCÓ, CRONISTA OFICIAL DE LA CIUTAT DE CASTELLÓ.

El dia 3 de febrer de 1946, una plaça de bous plena a vessar escollia, com a pasdoble rei de les festes de la Magdalena, l’obra proposada per José García. Ben aviat, el pasdoble es convertiria en l’himne no oficial de la ciutat i posaria música als moments més estimats de generacions de castellonines i castellonins.

El programa musical serà un diàleg entre aquella època i l’actual. Inclourà alguns dels pasdobles que van competir aquell fred diumenge de 1946 jurament al ‘Rotllo i Canya’, i que actualment encara s’interpreten: ‘Aires llevantins’ de Bernabé Sanchis, ‘Gaiates i traques’ de Joaquín Sanchis, i ‘Castalia’ dels germans Terol. El públic podrà gaudir també de ’Cuadros Mediterráneos’, de l’antic mestre de la Banda Municipal Eduardo Felip.

Peque fa als compositors actuals, es tocarà ‘8 de febrer’, de Vicent Ortiz, jove compositor de La Vall d’Uixó amb trajectòria internacional, centrat en el repertori de bandes simfòniques, i professor de l’important Berklee College of Music a València. Així mateix, ‘Las carboneras del Nalón’, de l’ondera María José Belenguer serà interpretada per la Banda Municipal per primera vegada, sota la batuta pel seu titular Marcel Ortega i Martí. Està dedicada a les primeres dones que van treballar en les mines d’Astúries i ha guanyat el segon premi en el Concurs Internacional de composició ‘María Teresa Prieto’ de Mieres.

Com no pot ser d’altra manera, el concert culminarà amb la interpretació de l’estimat ‘Rotllo i Canya’.

El concert és públic i gratuït, per a accedir-hi cal presentar-se puntualment a l’Auditori amb prudencial antelació i no és necessari reservar entrades.

L’Ajuntament de Castelló mitjançant la Regidoria de Cultura garanteix les mesures de seguretat contra el Covid-19.

Fuente: https://www.castelloninformacion.com