LLIURAMENT OFICIAL DEL RECONEIXEMENT DE FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC AUTONÒMIC DEL MISTERI DE REIS

MIGUEL VIVES SIGNES, CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha lliurat, aquest matí, el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana al Misteri de Reis de Gata. Ho ha fet en el transcurs d’un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Gata, Josep F. Signes, el regidor de Festes, JoanVi Vallés i un gran nombre de ex-regidors de festes i col·laboradors de la festa.

A més d’una projecció de l’última representació realitzada el passat 5 de gener, s’ha volgut reconèixer la tasca del diferents regidors de festes que s’han succeït en el temps des de 1979. També s’ha fet una menció especial a l’autor del text, Antonio Salvà Roselló; a l’actual director d’escena, Antonio Monfort i de totes les persones que , des de la comissió de Reis, treballen per la consolidació i creixement del Misteri de Reis de Gata.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicava, el passat mes de juny, la resolució de 2 de juny de 2022 amb el reconeixement a la festa de Reis de Gata.D’esta manera s’avançava en un procés iniciat , amb la declaració de festa d’interés turístic local  primer i en 2015, Festa d’Interés turístic provincial,  per posar en valor una tradició arrelada en el municipi de més de 50 anys, i donar, així,un pas endavant fent una aposta de qualitat, valorant l’esforç realitzat per un nombrós conjunt de persones, més de 300 participants, des de l’Ajuntament fins l’últim col·laborador d’esta Festa, per tal d’aconseguir que els Reis Mags de Gata siguen el patrimoni de tot un poble i una de les senyes d’identitat.

L’alcalde ha fet una cronologia de la Festa, el regidor de festes Joanvi Vallés ha fet un agraïment als presents (regidors anteriors i comissió de festes) i el secretari autonòmic ha destacat la tolerància que suposa la festa i la festa coral en la que treballa Gata. Colomer ha reconegut que el vídeo l’ha impressionat i ha reconegut que el poble té ben merescut el nomenament de Festa d’Interés Turístic Autonòmic que és difícil d’alcançar.

Fuente: http://cronistadegata.blogia.com/