RÀDIO I TELEVISIÓ COMARCAL

LLUIS MESA REIG, CRONISTA OFICIAL D’ESTIVELLA

Un territori existix perquè viu i perquè se sap que té vida. Per eixa raó, l’existència de mitjans de comunicació comarcals és essencial per a pensar en el futur del Camp de Morvedre. Sortosament tenim una premsa consolidada. El cas del EPDA és modèlic. També la situació d’uns altres periòdics demostra que cada publicació té el seu espai. Però el món de la ràdio i de la televisió és diferent. Comptem amb les extraordinàries veus i el bon treball de Palmira Benajas i María José Gimeno. Tenim a Enrique Rey a les Valls. Tanmateix no hi ha cap televisió que informe del que passa ni tampoc ràdios municipals. En este temps de recuperació per part dels municipis, amb diversos projectes en marxa com els relacionats amb el turisme, alguna cabuda haurien de tindre les ones i les imatges públiques locals. Ara per ara, no és tan complicat entrar en els aparells de ràdio i en les televisions. Sols falten ganes i creativitat per a  fer-ho possible. Trobe que, si tinguérem eixos mitjans, la vertebració del nostre territori faria uns pasos de gegant. Seríem conscients que de veres era una necessitat i que amb ella tindríem un destacat servici públic. Notaríem prop les festes. Sentiríem de forma més pròxima la informació i sobretot ens coneixeríem millor. No es tracta que la ràdio i televisió arriben immediatament però almenys que comence a pensar-se en el projecte. Les alcaldesses i els alcaldes, juntament amb les mancomunitats, tenen la primera paraula. També la nostra capital, amb més potencial, podria plantejar-s’ho. No resulta tan complicat. En eixe procés, no sols guanyaria la comarca sinó la nostra llengua i la cultura. Últimament han sorgit moltes idees. Els mitjans de comunicació locals ajudarien a la seua expansió. Seria una bona oportunitat i una gran ferramenta.

En definitiva, no deixem passar el temps. Imitem unes altres comarques. Posem a treballar la nostra iniciativa. Pensem que les ràdios i les televisions de proximitat ajuden a reconéixer-nos millor i sentir de manera destacada que vivim i estem ací.