PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “CRÒNICA DEL CONFINAMENT”, DE DANIEL ALFONSO MEDRANO, CRONISTA OFICIAL D’OTOS

El pròxim divendres 13 de juny a les 20 h. tindrà lloc la presentació del llibre “Crònica del Confinament” al Palau d’Otos. L’acte serà presentat per Elena Quilis, professora de Valencià a l’IES J. Segrelles d’Albaida. L’autor de l’obra és DANIEL ALFONSO MEDRANO, professor de Geografia i Història a l’IES Les Foies de Benigànim i CRONISTA OFICIAL D’OTOS. El pròleg l’ha redactat Moisés Tormo.

El 14 de març de 2020 es va iniciar un inèdit confinament domiciliari causat per la pandèmia del coronavirus que va transformar completament les nostres vides. En aquell moment, Daniel Alfonso va començar la redacció d’una crònica quasi diària al seu blog Publicacions sobre Otos.

5 anys després, aquell conjunt de textos i imatges s’han transformat en un llibre autoeditat que explica com ho vam viure, la seua evolució i la posterior desescalada per tornar a la “nova normalitat”. Encara que mostra l’exemple d’Otos, amb altres espais i personatges, és extensible a qualsevol altre municipi.

Al llibre trobem informacions de caràcter multidisciplinar en els àmbits de la sociologia, l’economia, la sanitat, l’educació, el medi ambient, la gestió política o la cultura. Entre moltes altres qüestions trobarem les següents:

  Com va ser l’origen, expansió, incidència i gestió de la COVID-19 a la Vall d’Albaida i, per extensió, al territori valencià?

   Crònica del confinament domiciliari amb la contextualització de notícies del moment.

    Textos i iniciatives dutes a terme per més de 35 autors i entitats com l’aplaudiment als balcons al so de Resistiré i les versions solidàries de la cançó. La interpretació de pasdobles el dia de Sant Josep per part dels músics amb el suport d’Eugeni Alemany. També trobarem el berenar de mona als balcons per Pasqua, l’Statio Orbis del papa Francesc, la campanya de reconeixement del Projecte Trèvol, la impagable tasca del voluntariat, l’evolució meteorològica segons AVAMET o el clúster de mascaretes al tèxtil valencià.

  Quina impressió retrospectiva tenen, 5 anys després, els professionals que van gestionar la pandèmia directament?

T’esperem!