MARUJA GASCÓ FONT I ANTONIO BOJÓ RODRÍGUEZ, GUARDONATS AMB EL PREMI ORPHEO DE LA MÚSICA DEL CAMP DE MORVEDRE.

JOSEP CATALUNYA ALBERT, CRONISTA OFICIAL D’ALGAR DE PALÀNCIA

Les dotze societats musicals del Camp de Morvedre, pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCM), van acordar en l’any 2015   la   creació   dels   PREMIS   ORPHEO   DE   LA  MÚSICA,   amb   la   finalitat d’homenatjar i rerconèixer l’activitat musical dels pobles de la comarca, fent patent el treball   personal   i   col-lectiu   de   les   persones,   societats   musicals,   músics,   socis. compositors, institucions i mitjans de comunicació social, a favor de la música.​

Els premis es lliuren durant la corresponent       Gala de la Música            de la comarca que té lloc, cada any, en un dels municipis del Camp de Morvedre, amb l’objectiu d’establir majors llaços d’unió de totes les bandes de música existents.

L’Agrupació Músico-Cultural d’Algar ha acordat concedir, en la present edición de 2022, el Premi Orpheo de la Música a la veïna d’Algar, Maruja Gascó Font.

Maruja Gascó Font és sòcia, des de la seua fundació, de l’Agrupació Músico-Cultural d’Algar, venint col-laborat, desinteressadament i de manera permanent, en la vida i activitats de l’agrupació, estant disposada en tot moment a qualsevol ajuda que se li demane. Com a fet anecdòtic, cal fer menció de què Maruja Gascó Font va ser la padrina, el 21 de setembre de 1980, de la presentació de la nova bandera de la Banda de Música d’Algar.

Maruja Gascó Font, “Maruja”, com aíxí li diuen tots carinyosament en el poble, és filla, esposa i mare de músics, és a dir, que, en la seua família, sempre ha exisitit des de sempre una gran afició per la música, sobretot per la música de banda.

A més,  Maruja Gascó Font pertany, des de la seua creació,  al grup coral Cor de Nta. Sra. de la Mercé d’Algar, el qual participa en totes les festivitats religioses del poble i, de vegades, dels pobles del voltant així com en els concerts de Nadal que tots els anys sol oferir este cor.

Un altre algarí guardonat enguany pel   Premi Orpheo de la Música ha estat  el músic de l’Agrupació Músico-Cultural d’Algar, Antonio Bojó Rodríguez.

 La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) li ha atorgat el premi anomenat “Tota una vida dedicada a la música”. La concessió d’este premi ha estat molt merescuda i encertada, atés que Antonio Bojó Rodríguez és el músic mes veterà de la banda de música d’Algar, en la qual va ingressar l’any 1957, amb tan sols quinze anys d’edat, és a dir, que són 65 anys els que, de manera ininterrompuda, pertany a la mateixa, ja que encara continua formant part d’esta.

Antonio Bojó Rodríguez   és un virtuós d’un instrument fundamental en tota banda   de   música:   el   bombardino.   Ha   tingut   com   a   mestres,   entre   altres,   en l’aprenentatge i pràctica d’este instrument, al professor Lafuente i a José Simón Gómez, este últim antic i molt recordat director durant molts anys de la banda de música d’Algar.

Antonio Bojó Rodríguez pertany també a la banda de música del centre d’adults Segorbe-Palancia  i ha estat col-laborador de les bandes de música CIAC i Unión Musical, ambdós de Vall d’Uixó, participant en diversos concerts en esta ciutat així com en Segorbe, Catalunya i França. Allò que més li agrada interpretar és la música clàssica, singularment els clàssics espanyols i, d’una forma molt especial, les obres de sarsuela.​

Els guardons van ser entregats a Maruja Gascó Font i  Antonio Bojó Rodríguez, així com a la resta dels premiats, en la  Gala de la Música  que va tindre lloc, el diumenge 2 d’octubre, en el municipi d’Albalat dels Tarongers, acte en el qual van participar i van oferir un concert l’Agrupació Músico-Cultural d’Algar de Palància,l’Orquestra Sinfònica de la Lira Saguntina i la Societat Músico-Cultural d’Albalat dels Tarongers.