HUI, 10 D’ABRIL: 9 ANYS DEL BLOG “CRONISTA DE GATA”

MIGUEL VIVES SIGNES, CRONISTA OFICIAL DE GATA

Hui 10 d’abril de 2019 es complixen 9 anys de l’estrena del blog. Al facebook superen els 2.700 “amics i amigues”, que són molts.

Tot va començar aquell diumenge, dia de l’octava de la Pasqua de 2010. Enguany estarem al dimecres de Dolors, setmana prèvia a la Setmana Santa. Quan escrivia la primera entrada el rellotge marcava les 16:55 hores. Han passat ja 9 anys d’aquella data.

Vos pose aquelles primeres línies, que ben bé podrien ser de hui: “Ací i ara, dia 10 d´abril de 2010, a dos dies de la commemoració dels 600 anys de la vinguda per aquestes terres del pare sant Vicent Ferrer, comence el nou blog del Cronista Oficial de Gata, la d’Alacant. Sóc MIGUEL VIVES SIGNES i espere portar a aquestes fulles la història, costums, tradició i notícies del poble de la Marina Alta on vaix nàixer i on visc. Espere que vostés, veïns del poble, forasters residents, nouvinguts, visitants i curiosos, siguen els testimonis més directes d´allò que va ser i és el poble de Gata.”

Afegia una fotografia a l’article. Estava presa de dalt del paratge de les Coves Roges i el riu portava aigua. Allí és un bon mirador del poble. La série que més es reconeixia al blog (Fotografies antigues. Gata en el record) veia la llum quatre dies després, el 14 d’abril. Ja són més de 1.800.

Els titulars de cada any han anat marcant el calendari del dia 10 d’abril:

10-4-2011: Al primer any, 10 d’abril de 2011, començava el dia amb aquestes paraules: “UN ANY DE VIDA TÉ EL XIQUET:”. Hi havia una altra estrena, la sèrie: “MIRADES URBANES A GATA”.

10-4-2012: Al segon any de vida del blog, naixia una nova secció. Recordavem l’article més destacat de feia dos anys i de feia un any. “RECORDEM…DOS ANYS, UN ANY…DEL BLOG”…(la série no va continuar).

10-4-2013: Arribat al tercer any de blog, contavem els articles publicats i sumaven en total 6.198. La mitja d’articles estava entre 5 i 6 al dia, molt més que ara que hi ha dies que no apareix.

10-4-2014: Era el 4rt. any del blog i publicava: “Dia 10 d’abril de 2010 naixqué un somni que es va fer realitat… Eixe era el començament de l’any passat i és el d’enguany. Fer cròniques del nostre poble GATA…”. Al dia següent naixia una altra série del blog: “Ahir, hui,…sempre Gata”.

10-4-2015:  Publicava: “Vull felicitar als que el feu possible, sense vosaltres, sense Gata, la seua gent, les seues notícies, les seues retrospectives, no podria existir el blog. GRÀCIES per estar ahí cinc anys, fidels al “Cronista”.

10-4-2016: Parlava de les series obertes i tancades, algunes puntuals com la dels “250 anys: ermita i Crist” o “Temps de Betlems”, les eleccions municipals i generals ja viscudes (“Eleccions 2011”, “Eleccions 2015”, “Eleccions 2016”, a les que ara es sumarien les de 2019).

10-4-2017: Era dilluns sant. Enguany, com he dit, dimecres de dolor. Deia: “Bon dia a tothom. Hui estem d’aniversari. Coincidint amb Dilluns Sant, setmana de dies festius…GRÀCIES PER ESTAR AHÍ I PER PODER PORTAR-VOS A TOTES/TOTS LA FINESTRA GATERA DEL BLOG “CRONISTA DE GATA”.

10-4-2018: Finalment, l’any passat publicava l’efemèride al dia següent a la celebració de la Pasqua de Sant Vicent Ferrer.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTES I TOTES PER LA VOSTRA COMPLICITAT, LA VOSTRA AMISTAT I LA VOSTRA PACIÈNCIA…Seguim endavant.

Fuente: http://cronistadegata.blogia.com