L’ALCALDE DE SAGUNT I ELS CRONISTES

LLUIS MESA, CRONISTA OFICIAL D’ESTIVELLA

No hauria de ser notícia que un alcalde es reunira amb cronistes. Este càrrec municipal està relacionat amb els ajuntaments i per tant amb les alcaldies. Però hi ha un element que ho fa destacat: mai un alcalde de la capital del Camp de Morvedre s’havia reunit amb estos en cinc anys. Havien tingut oportunitats. Fins i tot una autoritat municipal va dir de paraula una vegada al cronista d’Estivella que volia parlar amb ell. De seguida se li va donar el telèfon perquè poguera telefonar-li en qualsevol moment. Però abans li han fet diputat que haja emprat el telèfon per citar-los. Eixa és una de les raons per les quals cal valorar el gest. A més és necessari fer-ho amb optimisme per l’ambient cordial pel qual va caracteritzar-se l’entrevista i perquè es plantejaren damunt la taula temes que no s’havien tocat mai entre un polític de Sagunt i els cronistes.

Cal esmentar, és clar, el tema de dotar de cronista/es a la ciutat. Fins al moment cada vegada que un periodista o un cronista formulaven la pregunta “Per a quan un cronista per a Sagunt?” la resposta era evasiva. En l’encontre ocorregut el 8 de gener per primera vegada es va dir que anava a estudiar-se el tema. Simplement eixa resposta ja significa molt. Sempre hem defés la necessitat de continuar dotant de cronista la ciutat. Cal això sí, buscar el model que millor s’adapte a la realitat saguntina: un, dos o fins i tot quatre persones podrien estar nomenades com a tals. A més la reunió va ser fructífera perquè era la primera ocasió en la qual un ajuntament com Sagunt preguntava els cronistes pels projectes comarcals que ells consideraven més urgents. Mai abans havien estat preguntats estos d’eixa manera tan directa i transparent.

Hi ha una frase que cal remarcar del totes les que va dir l’alcalde: hem d’estar d’igual a igual, Sagunt i els pobles. Així que en este món nostre on cataloguem els polítics pels seus actes negatius, a causa de tot el que han protagonitzat estos anys, és bo també valorar les seues actituds positives. La reunió amb els cronistes, per tant, és un gest que ha suposat un retrobament i una manera fructífera de fer comarca.

Fuente: http://www.elperiodicodeaqui.com