VIII GALA DE LA MÚSICA DEL CAMP DE MORVEDRE I LLIURAMENT DELS PREMIS ORPHEO 2023

JOSEP CATALUNYA ALBERT, CRONISTA OFICIAL D’ALGAR DE PALÀNCIA

La   Junta   Comarcal   de   Societats   Musicals   Federades   del   Camp   de Morvedre va celebrar  el  diumenge   29  d’octubre   proper   passat,  a  Algímia d’Alfara, la VIII Gala de la Música del Camp de Morvedre, on es van lliurar els Premis Orpheo 2023, acte que s’enquadra dins de la Campanya de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).​

En   l’acte   van   estar   presents   diverses   autoritats,   entre   elles   l’alcalde d’Algímia d’Alfara, Ernest Buralla, que va actuar com a amfitrió, així com diversos alcaldes i regidors de la comarca, comptant també amb la assistència dels presidentes de totes les societats musicals de la comarca, amb la seua presidenta Fina Gómez, no faltant, en representació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, el seu vicepresident, Roberto Escolar, i el president de les societats musicals de l’Horta Nord, Juan Bocanegra.

Més de tres-centes persones dels pobles de la comarca van omplir de gom a gom el poliesportiu Mateu Lahoz, on va tindre lloc l’acte.

Entre els guardonats en la present edició dels Premis Orpheo, cal destacar especialment els algarins Amparo Mora López i Juan Arnal Font.

A  Amparo Mora López se li va atorgar el premi com a millor expedient acadèmic de tota la comarca, per la finalitzación dels seus estudis musicals en l’especialitat de dolçaina.

Amparo Mora López és membre del grup de dolçaines i tabals de Bonrepós i Mirambell, Professora de clarinet,  Titulada superior en l’especialitat de   Composició,   títol   elemental   de   piano   i   primer   clarinet   de   l’Agrupació Músico-Cultural d’Algar.

A  Juan Arnal Font li va ser atorgat el premi per haver sigut flautista solista en la seua joventut en la Banda de Música d’Algar, i com a membre i soci d’honor de l’actual Agrupació Músico-Cultural d’Algar, amb una aportació económica de caràcter extraordinari.

A més, a Juan Arnal Font, si li van reconèixer també les seues actuacions com alcalde d’Algar (1999-2011), sempre en benefici de la música i la cultura, amb reralitzacions com les següents: finalització i inauguració de l’Auditori MunicipaL Joaquín Rodrigo; la celebració del 400 è  aniversari de la repoblació cristiana del poble, amb actes com l’encontre cultural de València, Aragó i Andalusia, balls regionals i entrada de moros i cristians; l’organització de la V Trobada de Bandes del Camp de Morvedre, concentrant a més de 500 músics de tota la comarca; la cessió de part de l’edifici municipal multiussos per a seu de l’Agrupació   Músico-Cultural   d’Algar,   l’organitizació   de   tres   cursos internacionals de Direcció de Bandes de Música, impartit per Enrique García Asensio, i l’encàrrec de la música per a l’Himne Oficial d’Algar al famós compositor valencià Bernardo Adam Ferrero.​

Els dos guardonats van rebre amb molta emoció el premi atorgat, pel la qual cosa els felicitem i ens felicitem tots.

Cal dir que, ademés de l’entrega dels premis, els assistents van poder gaudir de l’actuació de tres bandes de música de la comarca:  Unió Musical Cultural d’Estivella, Unió Musical de Quartell i l’amfitriona de l’acte, la Unió Musical d’Algímia,  actuant junt amb esta última la bailarina Olivia Marcos Andrés,  interpretant “ Castilla” i l’intermedi de la “ La boda de Luis Alonso”.

I volem acabar amb les paraules de la presidenta comarcal, Fina Gómez:

“ És una alegria tornar a realitzar aquesta gala, poder mostrar tot el treball que es fa a les societats musicals de la nostra comarca i que la música siga la protagonista en els temps moguts a causa dels conflictes que vivim al nostre temps”