OTOS NOMENARÀ A DANIEL ALFONSO CRONISTA OFICIAL

L’Ajuntament d’Otos celebrarà el pròxim divendres 21 de desembre  a les 20 hores  el darrer plenari ordinari de l’any 2018. En l’ordre del dia està previst el nomenament de Daniel Alfonso Medrano com a Cronista Oficial del poble d’Otos i tot seguit se celebrarà amb un vi d’honor per a tots els assistents.

L’anterior Cronista Oficial, Salvador Borràs, va faltar l’any 2001, de forma que l’Ajuntament d’Otos ha acordat comptar de nou amb aquesta destacada figura municipal. Atés que es tracta d’un càrrec  de caràcter vitalici, no polític i no remunerat, l’ha d’ostentar una persona amb una forta vinculació i estima pel seu municipi i que compte amb coneixements locals per dur endavant aquesta tasca.

Daniel Alfonso Medrano és Llicenciat en Geografia per la Universitat de València i actualment treballa de professor de Geografia i Història a l’IES les Foies de Benigànim. Ha realitzat nombroses tasques en la cultura local, entre les quals destaquen la coordinació del llibre de festes i la publicació del llibre “Gent de Roglet. Tradició local a Otos” (2002). També és coautor junt a Abel Soler de “Otos. Geografia, història i patrimoni” (2012) i de l’audiovisual “200 festes en 200 imatges” realitzat amb motiu del bicentenari de les festes patronals l’any 2016. A més ha participat en diversos treballs de recerca relacionats amb el poble d’Otos i la Vall d’Albaida a la revista especialitzada Almaig o a publicacions de l’IEVA.