EL MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA RET HOMENATGE AL MÚSIC VALENCIÀ FERMÍN PARDO (CRONISTA OFICIAL DE REQUENA)

El Museu Valencià d’Etnologia homenatjarà el proper diumenge, 6 de maig, al músic valencià Fermín Pardo. Aquest acte tindrà lloc al Centre Cultural de la Beneficència i durarà tota la jornada, des de les 11 del matí fins les 19 hores.

Aquest homenatge vol recórrer la trajectòria d’aquest referent de la música tradicional valenciana. Una persona que no sols ha abastat la música, sinó també la indumentària, les festes, l’arquitectura o la religiositat popular de la nostra terra, recuperant nombrosos balls desapareguts com: La magrana, els cavallets o la Dansà de la Moma entre d’altres.

Durant la jornada, a la que col·labora l’Ajuntament de Requena, es podran veure una sessió d’actuacions de diferents grups de música tradicional i una taula redona a la que s’analitzaran els més de 40 anys de trajectòria de Fermin Pardo.

Aquest homenatge forma part d’un projecte que el Museu d’Etnologia ha desenvolupat amb l’antropòleg J.F. Mira i l’etnobotànic Joan Pellicer que té com a objectiu reconèixer i divulgar la trajectòria d’intel·lectuals que, des de diferents àmbits, posaren en valor la cultura tradicional valenciana.

Fuente: https://www.noticiascv.com