JESÚS HUGUET DISSERTA SOBRE ELS CÀTARS VALENCIANS A LA CASA DE CULTURA D’ONDARA

jesus-huguet-disserta-sobre-els-catars-valencians-a-la-casa-de-cultura-d

CANFALI

L’historiador, escriptor i secretari del Consell Valencià de Cultura, JESÚS HUGUET I PASQUAL (Cronista de La Pobla Llarga i Portell de Morella, Associació de Cronistes Oficials del Regne de València), ha impartit la conferència Els càtars valencians: una aproximació histórica, a la Casa de Cultura d’Ondara.

Huguet ha presentat una anatomia de la doctrina i la vida dels càtars o albigesos; tot anunciant que al Regne de València es donaria la fi d’aquest moviment religiós medieval.

“La doctrina d’aquestos “bons hòmens” o “bons cristians”, com a ells mateixa sí que els agradava de dir-se, representava un cristianisme gnòstic amb influències maniquees a les variants pauliciana i bogomila” ha manifestat per explicar per a ells el Déu espiritual bo i el Déu material roí, mantenien una lluita eterna de la que no més es podia escapar a través d’un rigorós ascetisme i d’un estricte rebuig del món material.

El públic assistent va gaudir amb les explicacions històriques del secretari del CVC sobre aquest interessant fenomen dels càtars occitans, que radicaren en poblacions com Sant Mateu i Morella e inclús, en la pròpia València.

Fuente: http://www.noticiasmarinaalta.es