EL RESORGIMENT DE PETRÉS

el-resorgiment-de-petres

LLUÍS MESA I REIG (CRONISTA D’ESTIVELLA)

Esta setmana, amb motiu de lliurament dels premis del PDA, vaig tindre la sort de lliurar-ne un a la iniciativa festiva de les “Vetlades a l’ermita” creada per l’ajuntament de Petrés. Eixa circumstància és una bona ocasió per a reflexionar al voltant de la visibilitat dels municipis i de la importància que té l’existència de determinades persones que ho fan possible.

Petrés és un municipi destacat pels valors patrimonials i la història que atresora. Ha sigut el pont natural entre la subcomarca de les Baronies i Sagunt. El destacat treball d’Enric Guinot i Sergi Telma posava en evidència tot el seu valor patrimonial. Però tot açò, que són ingredients, malauradament aprofita de poc si no es fa vore. Un poble no sols existix per estar sinó per saber estar. Una població s’ha de reinventar en cada moment per a ser sentida per la societat. En un any i mig el nom el municipi ha estat escoltat més que en últims temps. Les activitats culturals, la preocupació per no perdre el castell i altres temes formen part especial dels mitjans de comunicació. A més les institucions supranacionals escolten la reclamació d’ajudes i la presentació de projectes d’una forma més intensa. No significa que Petrés no existira i que els polítics no treballaren per fer-ho. Però alguna cosa passava quan este no era notícia de forma semblant per les seues iniciatives o gestions.

Tota eixa realitat no es fa sola. Necessita persones amb forta il·lusió. Cal que corredors de fons i àgils lluiten molt. És important que creguen el que fan i que somnien en el camí que volen recórrer. L’exemple de Pere Peiró, alcalde de Petrés, n’és un d’ells. Independentment de la militància política, destaca com a persona que irradia projectes.

En definitiva, el premi a Petrés i a la tasca de la seua màxima autoritat no és casual. Suposa el signe d’un nou temps per al municipi que ha encetat un camí més intens amb idees i realitats. Així que cal aplaudir-ho. Cada vegada que un poble de la comarca es fa més visible creix el Camp de Morvedre i el seu futur és més intens. Enhorabona Petrés.

Fuente: http://www.elperiodicodeaqui.com