COSTUM AGRÍCOLA A GATA: ÉS TEMPS D’ESCALDAR…

COSTUM AGRICOLA A GATA

Com vegeu, seguim a la caseta dels Grimalt, a la partida Cauvells. Al fons, vegeu la Nacional 332 i una furgoneta passant per ella.

PER MIGUEL VIVES SIGNES, CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS

Hui, ens fixem -dins de les estampes de l’escaldà: el vell costum agrícola camperol de la Marina Alta i altres indrets de la província de València- com està el sequer ple de pansa…diem. Encara que pel colorit podem distinguir entre el raïm acabat d’escaldar, que es presenta més groc i la pansa que ja té un o dos dies, que té el color més roig, més de pansa. A la part inferior de la fotografia, els més recents, a la part de més enllà el més “vells”. Si observeu els canyissos, es veuen perfectament els cinc pilons (taquets de madera de forma cubicular) que serviran per a separar-los a les piles que faran els renders, bé per a girar la pansa, bé per a empilar i que no plegue la rosada.

Fuente: http://cronistadegata.blogia.com