VISITA A “LA LLUM DE LES IMATGES” EN L’ALT I BAIX MAESTRAT: CATÍ – VINARÒS – BENICARLÓ


acorva
DISSABTE, 17 DE MAIG DEL 2014

La nostra Associació de Cronistes Oficials del Regne de València ha organitzat per al dia 17 del pròxim mes de maig, un viatge a l’Alt i Baix Maestrat, per a visitar l’exposició que, amb el genèric titule de “Pulchra Magistri”, ha organitzat la fundació de “La Llum de les Imatges”. En el viatge, que projectem per a Cronistes, familiars i amics, visitarem les poblacions de Catí, Vinaròs i Benicarló, tenint aquell l’avanç de programa següent:

PROGRAMA DEL VIATGE


DISSABTE, 17 DE MAIG: A les 8’30 hores, eixida en autocar, des del número 2 de l’Av. Marqués de Sotelo, de València.

10’15 hores: A Catí, visita a la seu en la Llotja, casa de la Vila (carrer Major, 2), restaurada per a este esdeveniment, és l’ajuntament millor conservat dels valencians medievals. Seguidament, visita guiada a l’església de la Mare de Deu de l’Assumpció, també restaurada, amb bells esgrafiats i teginat del segle XIV, on podrem vore obres gòtiques, poc conegudes, com el retaule de Sant Miquel de Canet lo Roig, gràcies a la col·laboració del Museu Marés i el Nacional d’Art de Catalunya (MNAC); creus de terme; selecció d’orfebreria medieval del taller dels Santalínea, junt a Bules medievals de Morella.

Així mateix, a Catí podrem recórrer els seus carrers, observar les seues cases senyorials, els seus escuts blasonats i finestrals gòtics, i també possibilitat de realitzar la visita a l’ermita de la Mare de Deu de l’Avellá, patrona local.

Acabada la visita a Catí, reprendrem el viatge en autocar cap a Vinaròs, on tindrá lloc el dinar (lliure) en restaurant i hora que s’anunciarà, estant en curs de concretar un menú turístic de preu i contingut normal per a qui li interesse.

17’00 hores: Visita guiada a l’església arxiprestal de la Mare de Deu d l’Assumpció, on s’exposen obres excepcionals com el “Retable dels Místers del Rosari” de Cristòfol Llorens (1613) i altres importants obres d’Orient, Gaspar de la Huerta, Antonio Palomino i Vicente López; orfebreria del s. XVIII i, en escultura, un repertori de models ornamentals del Museu del Prado del vinarocense Joan Baptiste Nicolau, entre altres peces exposades Seguidament continuarem el viatge fins a Benicarló.

19’00 hores: Visita guiada a l’església de Sant Bartomeu, de Benicarló, on podermos contemplar manifestacions artístiques renaixentistes i barroques, de grans mestres de l’art valencià com Vicent Macip (s. XVI) o de Joan de Joanes, junt a la taula “La Mare de Deu del Remei” de Pere Nunyes, i pintures desconegudes de Cristobal Llorens, com “Els Doctors de l’Església”, de La Jana. Exponents de l’art barroc s’oferix amb obres de Joan Sarinyena i Francesc Ribalta, així com d’Urbà Fos, de qui es mostra un Sant Vicent Màrtir i un Sant Vicent Ferrer del Museu del Prado, i una sèrie d’obres devocionals locals, com l’escultura de Sant Gregori, restaurada per a este esdeveniment.

Conclosa la visita, reprendrem el viatge per a tornar a València.

El viatge està limitat a 35 places i el preu és de 20 €uros per persona, que inclou el transport en autocar i l’entrada i visites guiades a les seus expositives indicades. Per a major comoditat, la citada quantitat s’abonarà en el transcurs del viatge. Com s’indica, donat el limitat nombre de places, qui desitge assistir, preguem ho indique amb la major antelació i abans del dia 10 de maig, data límit d’inscripció, cridant als telèfons mòbils 679731505 (Sr. Momblanch) o al 659285851 (Sr. José Ramón Sanchis). Les reserves es verificaran per rigorós orde de sol·licitud i, completat el nombre reservat de 35 places, el viatge quedarà tancat sense més admissions.

(La confecció del viatge podrà ser alterat per l’organització per causes tècniques o convenients per al millor desenrotllament de l’aquell).