COM ERA OTOS EN 1956 SEGONS LA COMPARATIVA CARTOGRÀFICA DE L’ICV? PASTILLES CULTURALS D’OTOS (X)

DANIEL ALFONSO MEDRANO, CRONISTA OFICIAL D’OTOS

Com eren els pobles valencians en 1956 si els comparem amb la seua forma actual? L’Institut Cartogràfic Valencià ha incorporat a la seua web un visor que compara sobre la pantalla el mateix territori en dos moments distints, imatge que ens mostra l’espectacular canvi que ha experimentat el paisatge amb el pas del temps.

Al poble d’Otos podem vorem la gran transformació que han tingut tant el nucli urbà com els camins i els tipus de cultius. L’evolució econòmica i social han comportat la progressiva expansió de l’àrea urbanitzada, ja que l’any 1956 era molt més menuda que en l’actualitat. S’han construit nous edificis a la zona baixa com són la cooperativa, l’escola actual, el poliesportiu (en aquell moment encara ocupat per l’antic cementeri) o els carrers Maluets i Freginal. Mentre que a la part alta del poble crida molt l’atenció l’edificació de l’avinguda del Benicadell i del carrer Migdia, ja que al voltant del camí de la Serra, en lloc de les cases actuals, en aquell moment només estaven els edificis de l’ermita i el corral dels Fideueros envoltats per eres de batre i bancals de secà.

La possibilitat d’ampliar les imatges amb el zoom, el fet de desplaçar-se amb el cursor per recórrer la zona visualitzada i l’opció de canviar el tipus d’imatge aèria o el mapa projectat, ofereixen molta informació sobre com ha canviat el lloc on vivim.

Fuente: http://publicacionsotos.blogspot.com